Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Ciego de Ávila

Kubánské jezero Laguna de la Leche

Klidné městečko Ciego de Ávila se nachází ve stejnojmenné provincii, a je zároveň jejím hlavním městem. Místo najdete v centru ostrova Kuba, prakticky uprostřed této mimořádně zajímavé země.

Ciego de Ávila jako město je pro Kubu velmi důležitým hospodářským a dopravním bodem, protože nedaleko od něj leží dálnice. Celá provincie ale turistům nabízí krásné písečné pláže s unikátním podmořským světem.

Obrázek krajiny dotváří také mnoho nedotčených přírodních rezervací s výjimečnou flórou a faunou, kde si můžete vychutnat tradiční kubánskou atmosféru. Protože v tomto městě nepobývá mnoho turistů, poznáte tady ten pravý život kubánského lidu. Tady se také pravidelně pořádají festivaly se španělským původem, které jsou skutečně jedinečné.

Na okraji této provincie a jejího hlavního města Ciego de Ávila se na severním pobřeží nachází jezero Laguna de la Leche, známé také jako "Mléčné jezero". Svojí unikátní mléčnou barvu má díky vysokým vápencovým usazeninám. Kromě toho je toto jezero největší sladkovodním rezervoárem na Kubě.

Můžete tady také podniknout výlet lodí a užít si jedinečný výhled na úžasné mangrovové lesy. V samotných lesích kolem města můžete dokonce zahlédnout několik vzácných druhů ptáků, jako například krásné papoušky a kolibříky, a objevíte zde také národní ptačí pták Tocororo.

Na jihu provincie se rozkládá třetí nejdelší korálový útes na světě. Je obklopený fantastickým podvodním světem v tyrkysovém moři, kde poznáte mnoho rozmanitých druhů jako jsou barakudy, papouščí ryby a dokonce i žraloci.

Město se svým nádherným okolím také nabízí mnoho příležitostí k jízdě na koni, plavání a horolezectví. Jedinečná příroda je prostě ideálním prostředím pro všechny sportovní nadšence.

Pokud máte chuť spíše na slunce, pláž a moře, pak je město dobrým výchozím bodem pro výlety na korálové souostroví Jardines de la Reina (v překladu Královniny zahrady).

Samozřejmě že toto kubánské město může nabídnout i některé památky. Tak třeba najdete v centru největší náměstí a také tu zažijete ten pravý kubánský noční život. Navíc má město historické muzeum Museo Historica Provincial, kde se můžete prostřednictvím dokumentů a fotografií dozvědět více o historii této provincie.

Muzeum umění Centro Raul Martinez, pojmenované po kubánském umělci, nabízí mnoho nejen jeho děl, ale také od některých jiných místních umělců.

Navštívit můžete i malou zoologickou zahradu, muzeum Museo de Artes Decorativas anebo divadlo Teatro Principal. Udělejte si procházku po Parku Martí, kde můžete obdivovat pomník básníka Jose Martího.

Neuvidíte zde žádné velké koloniální budovy ani jiné velké zajímavosti, ale to je právě to, co dělá toto místo tak zvláštní. Tady totiž můžete zažít jedinečnou kubánskou atmosféru a poznat místní obyvatele.

Kubánské Jardines de la Reina - podmořský svět
Geografie: 

Místo

Ciego de Ávila 21° 50' 26.6136" N, 78° 45' 45.8064" W
Location

Kuba na Facebooku