Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Cienfuegos

Cienfuegos je hlavní město stejnojmenné provincie v centrální části ostrova Kuba. Žije v něm necelých 180 tisíc obyvatel a je umístěné ve třetí největší kubánské zátoce, v Bahía de Jagua. Díky svému přepychu a kráse je tento kubánský klenot nazýván jako "La Perla del Sur" (Perla jihu) a díky svému umístění také jako "El Gran Puerto de las Américas" (Velký přístav Ameriky).

Díky této fantastické poloze také město dlouhou dobu ovládali piráti, kteří napadali španělské lodě. Teprve v polovině 18. století se Španělům podařilo s vybudováním velké pevnosti převzít vládu. Cienfuegos na vás zapůsobí nejen krásnými architektonickými objekty, ale také dokonalým silničním uspořádáním.

Kromě toho byla velká část historického starého města zrekonstruována a bohatě zdobené fasády dnes září v krásných pastelových barvách. Obzvláště velké kouzlo má oblast kolem Parque Marti a Prada. Tato malebná oblast se rozkládá až k ostrohu Punta Gorda. V roce 2005 bylo historické městské centrum dokonce zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Kromě toho je město jedním z nejdůležitějších hospodářských center na ostrově Kuba. Už jen přístav je největším překladištěm s cukrem a je také třetím největším přístavem na Kubě.

Hned přede "dveřmi" tohoto jedinečného malebného města se nachází fantastická potápěčská lokalita, kde se můžete ponořit jako turisté k druhému nejdelšímu korálovému útesu na světě a zažít jedinečný podmořský život. Tento korálový útes je z větší části nedotčený a tak korálový růst začíná již na vodní hladině. Tak pod vodou uvidíte unikátní obrázky, na které určitě nezapomenete.

Toto úžasné město, ale nabízí mnohem více, najdete zde mnoho zajímavostí, jako třeba bývalé náměstí vojenských přehlídek Plaza de Armas, které se dnes jmenuje Parque Marti. Je městským centrem, a stojí na něm památník na počest Jose Martiho.

Jose Marti byl jedním z největších národních hrdinů starých časů. V přední části Parque Marti se nachází krásná katedrála de la Purisima Conception, postavená v klasicistickém stylu. Mimo jiné má tato katedrála dvě různé zvonice a vitráže oken představují dvanáct apoštolů.

Trochu dále od centra města stojí pevnost Nuestra Senora de los Angeles de Jagua a botanická zahrada, která vás zaujme bohatou květenou. Kromě mnoha kulturních a historických pokladů se vám nabízí mnoho možností k zábavě a k aktivitám, jako jsou například vodní sporty nebo termální lázně.

Jedinečnou atrakcí je delfinárium, kde si můžete prohlédnout tyto mimořádné savce zblízka a dokonce si s nima i hrát. Dokonce i nabídka ubytování je v Cienfuegos velmi široká, místní lidé všechny turisty vítají s okouzlujícím úsměvem.

Místo

Parque Marti, Cienfuegos 22° 8' 45.2508" N, 80° 27' 9.0684" W
Location

Kuba na Facebooku