Jste zde

Domů » Holguin

Holguin

Město Holguin
Autor: Jenn Peters

Krásné provinční město Holguin je nazýváno také jako "Město náměstí". Tuto jedinečnou krása měl možnost poznat také Kryštof Kolumbus, když poprvé vstoupil na kubánskou půdu. Jeho první slova byla: "Nejkrásnější ostrov, jaký kdy lidské oči mohly spatřit".

A tak je tomu také dnes, protože Holguin nabízí návštěvníkům nedotčenou přírodní krásu s mnoha kulturními tradicemi, stejně jako jedinečné historické památky, na které návštěvníci dlouho nezapomenou.

Holguin je s přibližně 325 000 obyvateli velmi moderní město, leží asi 500 km východním směrem od hlavního města Havana. Je lépe navržené než ostatní města na Kubě, protože už ulice představují obraz, který se podobá šachovnicovému vzoru. Město samotné leží mezi dvěma kopci, Cerro Mayabe a Loma de la Cruz. Na kopci Loma de la Cruz se každoročně koná velká kubánská lidová slavnost.

Don Uno, Pesquero, Guardalavaca a Esmeralda jsou nejkrásnější pláže ve městě, které jsou obklopené krásnými hotely a na pobřeží se nachází asi 40 potápěčských lokalit, díky kterým můžete poznat rozmanitost moře.

Kromě toho je zde také národní park Bahfa de Naranjo, který je obklopený tyrkysovým mořem a původními mangrovovými lesy, které dotvářejí obraz celé oblasti. Kromě toho tu najdete také jachetní přístav a akvárium, kde můžete naživo sledovat lachtany a veselé delfíny.

Na východě se nachází obrovské náměstí Plaza de la Revolution (Náměstí revoluce), kde najdete konkrétní příklad sovětské betonové architektury. Některé části tohoto náměstí se skládají pouze z dehtu a na jeho okraji stojí památník, který byl postaven na počest hrdinů v boji za kubánskou nezávislost. Další atrakcí je místní muzeum, které skrývá skutečný poklad. Najdete zde 60 milionů let staré rybí fosilie, které pocházejí ze Sierra Maestra.

Katedrály de San Isidro a La Periquera jsou působivé stavby, které mají určitě hodně co vyprávět. Život ve městě plyne přes den velmi pomalu, ale jakmile přijde noc, ožijí ulice plné barů a kaváren. Jedním z nejoblíbenějších míst ve večerních hodinách je náměstí Plaza Galixto Garcia, zajímavé fasádami koloniálních budov.

Zde najdete mnoho příležitostí k nakupování a můžete se zúčastnit tance na ulici s kubánským lidem. A právě tady si uvědomíte, jak pulzující život může kubánský život být a jak velkou radost ze života mají místní lidé, kteří vás vždy přivítají s úsměvem.

Katedrála San Isidro
Budova La Periquera
Socha na náměstí Calixto García
Autor: anastaz1a
Geografie: 

Místo

Holguin 20° 53' 29.4612" N, 76° 14' 24.0072" W
Location

Kuba na Facebooku