Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Breezes Jibacoa, Jibacoa

Kubánský hotel Breezes Jibacoa u moře

Poloha

4-hvězdičkový hotel Breezes Jibacoa je umístěn v krásné zátoce ostrovního státu Kuba, obklopený bujně zarostlými kopci. Nachází se přímo u písečné (částečně kamenité) pláže, nedaleko krásného údolí Yumuri s tisíci královských palem.

Hotel je vzdálen jen asi 12 km od rybářské vesnice Santa Cruz del Norte, ve které také sídlí největší kubánská továrna na rum Havana Club. Letiště Varadero je asi 60 km daleko, hlavní město Havana přibližně 70 km.

Zařízení

Tento příjemný hotel je součástí proslulého řetězce Super Clubs, k ubytování nabízí celkem 250 pokojů v 18 dvoupodlažních budovách, které jsou seskupeny kolem krásného bazénu.

Dále k jeho zařízení patří atraktivní vstupní hala s recepcí, piano bar a lobby bar (otevřen 24 hodin) s pohodlným posezením. Schody odtud vedou k zastřešené terase, na kterou se napojuje malý supermarket, obchod se suvenýry, internetový koutek (za poplatek) a hlavní bufetová restaurace s krásnou venkovní terasou.

Hostům jsou dále k dispozici 2 restaurace à-la-carte (kubánská / mezinárodní, italská), plážový gril, snack bar a 5 dalších barů. Dobře vybavené fitness centrum ještě nabídku doplňuje.

Ve velice dobře udržované zahradě, porostlé svěží tropickou vegetací, je umístěn bazénový komplex se sluneční terasou, pool bar a dva whirlpooly. Lehátka, ručníky a slunečníky jsou u bazénu i na pláži k zapůjčení zdarma.

Sport a zábava

V ceně ubytování je zahrnut volejbal, basketbal, stolní tenis, tenis, půjčovna kol, biliár, aerobik a posilovna. Bez poplatku je také plachtění, zapůjčení kajaku a šlapadel, windsurfing a 1x za pobyt lekce potápění v bazénu.

Během dne hotel pořádá zábavní programy se sportem a hrami, večer jsou organizovány různé zábavné show a diskotéky. Za poplatek jsou masáže, půjčovna mopedů a potápění.

Ubytování

Pokoje jsou zařízené v barevném karibském stylu, k jejich vybavení patří koupelna / WC, vysoušeč vlasů, kosmetické zrcadlo, klimatizace, telefon s přímou volbou, radiobudík, TV se satelitním příjmem, lednice, kávovar, žehlička / žehlící prkno, trezor, balkón nebo terasa s výhledem do zahrady nebo na moře.

Upozornění: V hotelu je možné ubytovat pouze osoby starší 14 let.

Stravování

All inclusive - snídaně, obědy a večeře formou bohatého bufetu, možnost večeří v jedné z restaurací à-la-carte (1x za týden, nutná rezervace předem). Občerstvení po celý den, všechny místní a mezinárodní nápoje (alkoholické i nealkoholické) po 24 hodin.

(údaje jsou z roku 2013)

Kubánský hotel Breezes Jibacoa se zahradou
Kubánský hotel Breezes Jibacoa s pláží
Kubánský hotel Breezes Jibacoa s bazénem
Kubánský hotel Breezes Jibacoa s restaurací
Kubánský hotel Breezes Jibacoa - ubytování

Místo

Hotel Breezes Jibacoa, Jibacoa 23° 8' 51.7092" N, 81° 49' 5.2896" W

Komentáře

Moc se nám tady líbilo, se vším jsme byli spokojeni, neváhali bysme sem jet někdy znovu. Jedinou nevýhodou bylo, že při odjezdu jsme pokoje musely opustit do 12 hodin. Transfer na letiště nás měl odvézt teprve v 18 hodin, takže jsme do té doby museli sedět se zavazadly v lobby. V nabídce je několik výletů, ale nám stačilo být v areálu nebo na pláži. K dispozici byla herna se 2 biliáry a stolním tenisem, stejně jako různé deskové hry. Protože je to jediný hotel v této lokalitě, nemusíte nosit barevné náramky. Hotel leží na velmi klidném a odlehlém místě, v hotelu je ale několik malých obchodů (tabák, káva, rum, textil, suvenýry, pohlednice, atd.). Půjčovna aut je hned za rohem, mopedy je možné si pronajmout v hotelu. Mimo zařízení nefunguje noční život ani nejsou jiné nákupní možnosti. Co se týče jídla, měli jsme velmi široký výběr pokrmů. Večeře byla každý všední den připravována pod jinou vlajkou (například mexickou, brazilskou, kubánskou, atd.). Občas jsme využili fitness centrum s různým vybavením a činkami, můžete si také vyzkoušet potápění. K zapůjčení byly potřeby pro šnorchlování nebo šlapadla. Pláž byla velmi pěkná, ve vodě jsou jasně viditelné skalnaté pásy, u nichž byste si měli dávat pozor. Pro šnorchlování je to ale naprosto skvělé místo, určitě sebou vemte podvodní kameru, protože v bezprostřední blízkosti jsou menší útesy, kde se ukrývá mnoho ryb.
Location

Kuba na Facebooku