Jste zde

Domů » Trinidad

Trinidad

Část města Trinidad

Starobylé město Trinidad (asi 36 tisíc obyvatel) se nachází na jižním pobřeží centrální části ostrova Kuba, je součástí provincie Sancti Spíritus.
Trinidad je také nazýván Městem muzeí a je zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO. Jedinečné měšťanské a panské domy, stejně jako náměstí a staré kostely v původním stavu, charakterizují toto krásné staré město založené roku 1514. Jeho původní název byl Villa De la Santísima Trinidad, což v překladu znamená Město Nejsvětější trojice.

Bývalé centrum kubánského cukrovarnického průmyslu a bývalé místo obchodu s otroky dnes nabízí kompletně zrestaurované vnitřní město, které je plné mnoha krásných budov jak v koloniálním stylu tak i v moderním provedení. To je to, co propůjčuje tomuto krásnému městu jedinečnou atmosféru, která jistě okouzlí všechny turisty. Pokud se chcete vydat na procházku, je nejlepší začít na malebném "Velkém náměstí" Plaza Mayor, které je lemované mnoha starými velkolepými budovami, které vám mají hodně co vyprávět o starých časech.

Město bylo založeno v roce 1514, ale velký rozmach zažilo teprve v polovině 18. století. Bylo dokonce jedním z nejdůležitějších regionů v produkci cukru a dnes nabízí unikátní památky z tohoto období. Jako například starý klášter Iglesia y Convento de San Francisco. Tento starý klášter se nachází na východ od náměstí Plaza Mayor, byl postavený v roce 1823 jako františkánský klášter a jeho zvonice je dnes charakteristickým znakem tohoto krásného města.

Dnes je ze starobylého kláštera muzeum Museo de la Lucha contra Bandidos, kde se dozvíte všechno o boji proti kontrarevoluci. Kromě toho se nachází v jiné části tohoto starého kláštera Canchanchara. Od této budovy můžete se stejnojmenným koktejlem z rumu, medu, vody a limetky poslouchat živou kubánskou hudbu.

K relaxaci po dlouhé procházce se nabízí klidné a idylické místečko Plazuela del Jigüe pod velkými akátovými stromy, které se zvedají uprostřed tohoto náměstí.
Zvláštní kouzlo rovněž nabízí pláž Maracas Beach, která město obklopuje. Je asi 20 kilometrů dlouhá a ochranu před žhavým sluncem vám místo slunečníků budou dělat stíny kokosových palem. Kromě toho nabízí okolí krásné turistické stezky, a dokonce si tu můžete vyzkoušet plachtění, golf anebo kanoistiku. Speciální atrakcí je slavný místní karneval, při kterém můžete vidět nádherné kostýmy, slyšet žhavou kubánskou hudbu a poznat lidi, kteří si svůj život užívají naplno.

Okolí města Trinidad
Autor: Geordie Dan
Muzeum Museo de la Lucha contra Bandidos
Autor: Sheep"R"Us
Geografie: 

Místo

Trinidad 21° 48' 18.4032" N, 79° 59' 0.6468" W
Location

Kuba na Facebooku