Jste zde

Domů » Jídlo a pití

10 důvodů pro návštěvu

Budova Kapitolu ve městě Havana, Kuba
Autor: szeke

10 dobrých důvodů, proč navštívit právě ostrovní stát Kuba:

1)
Turistům je k dispozici více než kolem 50 000 lůžek k ubytování, z nichž asi tři čtvrtiny jsou umístěny ve čtyř a pětihvězdičkových zařízeních.

Moderní hotely typu all inclusive byly postaveny na těch nejkrásnějších plážích, kde ale najdete i okouzlující penziony a apartmány.

2)
Panuje tu tropické klima s průměrnou roční teplotou kolem 25°C, teplota moře u pobřeží obvykle neklesá pod 24°C. Nejlepší dobou k návštěvě ostrova je suché období mezi listopadem a dubnem.

3)
Příležitostí ke sportování tu najdete celou řadu. Kromě golfu si tu můžete užívat nejrůznějších aktivit v přírodě, jako např. jízdu na kole, pěší turistiku, lezení po skalách nebo jízdu na koni. Z vodních sportů jmenujme třeba šnorchlování, potápění nebo rybolov na hlubokém moři.

4)
Doslova architektonické poklady, které jsou současně i zapsány na Seznamu dědictví UNESCO, nabízí historické centrum hlavního města Havana.

Jsou tu k vidění nádherné příklady koloniální architektury, ale také historické pevnosti a působivé příklady stylu art deco a historismu. Koloniální architektura se dochovala také ve městech Santiago a Trinidad.

5)
Bohatý kulturní život je na Kubě zastoupen zejména hudbou a tancem. Se životem Kubánců jsou neoddělitelně spojeny žhavé rytmy stylu son, cha-cha-cha, rumby a salsy.

Kulturní kalendář na Kubě ještě doplňují akce v oblasti baletu, užitého umění a filmu. V červenci vrcholí kulturní akce karnevalem a "Slavnostmi ohně“ (Fiesta del Fuego) v Santiagu. Zajímavé je zdejší promíchání náboženství, které v sobě spojuje katolickou víru a africké prvky.

6)
Radost ze života je typickou vlastností Kubánců. Ti jsou vesměs velice pohostinní a vědí, jak slavit ty dobré věci ve svém životě. Na Kubě jsou velmi oblíbená živá taneční představení a nejrůznější taneční kurzy lze vidět i při procházce po pestrých kubánských tržnicích. I pro návštěvníky je to velmi "nakažlivé".

7)
Na Kubě na vás čekají i působivé přírodní zážitky. Vnitrozemí ostrova je velice rozmanité a krajině tam dominují plantáže cukrové třtiny a tabáku, mangrovové bažiny a pralesy v horských oblastech.

Milovníci přírody se mohou nechat inspirovat džunglí v národním parku Parque Nacional de Alejandro Humboldt a milovníci květin zase zahradou orchideí v Soroa.

8)
Na Kubě se i výborně vaří a lze tady ochutnat opravdu znamenité vybrané kulinářské speciality. V turistických centrech je stravování zajišťováno formou bohatého bufetu, kdy se obvykle servírují čerstvé ryby a mořské plody, vše doplněné ochutnávkou místní kuchyně s exotickou kořenovou zeleninou a s bohatou nabídkou všemožného tropického ovoce.

9)
Doslova požitkem se na Kubě stává pití kvalitní kávy, kouření ručně balených doutníků a ochutnávání kubánského rumu. Místní výborné míchané nápoje jsou pro návštěvníky doslova inspirativní.

10)
Jako poslední důvod pro návštěvu ostrova Kuba je třeba uvést vstřícnost kubánského obyvatelstva k dětem. Láska a porozumění Kubánců ke všem dětem si určitě zaslouží speciální zmínku. Pro rodinnou dovolenou se na ostrově nabízejí ty nejlepší podmínky.

Místo

Parque Nacional de Alejandro Humboldt 20° 27' 55.3644" N, 74° 50' 59.28" W
Location

Kuba na Facebooku