Jste zde

Domů » Cayo Coco

Kubánské pláže

Pláž Varadero
Autor: kudumomo

Kdo už někdy na ostrově Kuba byl, tak ví, že tento ostrov znamená mnohem více, než jen plážovou dovolenou. O tom, že má karibský ostrov fantastické přírodní pláže, není pochyb. V posledních desetiletích je také doplňuje moderní turistická infrastruktura a tak se dnes Kuba může srovnávat s ostatními karibskými zeměmi.

Většina turistů jezdí na nádherné pláže, a především na 20 kilometrů dlouhou a palmami lemovanou pláž Varadero, která se svažuje do moře tak mírně, že je tu koupání bezpečné i pro děti.
Mnoho luxusních vil z počátku 20. století dokazuje, že se ve Varaderu často bavila americká smetánka. Dobře známé je sídlo DuPont Villa, ze kterého je dnes luxusní restaurace a zároveň klubovna nového golfového hřiště.

Ze všech turistických míst na Kubě je Varadero stále nejoblíbenější. Zde najdete většinu hotelů všech kategorií a nespočet příležitostí k provozování vodních sportů (potápění, plachtění, surfování, jízda na kajaku, vodní lyžování anebo paragliding). Také jízda na koni podél pláže nebo do vnitrozemí je tu možná. 18-ti jamkové golfové hřiště klubu Varadero Golf je malebně zasazené mezi mořem a palmami.
Přes město vede hlavní ulice Avenida Primera, na které jsou postavené velmi pěkné prázdninové domy, pocházející většinou z konce 19. století. Dnes se na této ulici nacházejí také obchody, restaurace, kavárny, galerie a muzea.

Ostrovy Cayo Coco a Cayo Guillermo na severu provincie Ciego de Avila tvoří skupinu Jardines del Rey. Dostanete se k nim po souši přes hrázní silnici, která vede přes moře.
Cayo Coco je čtvrtý největší ostrov kubánského souostroví, který nabízí 22 km pláží a tyrkysově třpytivé moře. Větší část ostrova je pokryta mangrovníky, kokosovými palmami a stále zelenými lesy. Vzhledem k jeho chráněné poloze zde najdete mnoho druhů ptáků a také kolonie plameňáků nebo malých bílých volavek coco, které vypadají jako polité kokosovým mlékem při pohledu shora. Ty také dali ostrovu jeho jméno.

Najdete zde ty nejlepší podmínky pro mnoho vodních sportů jako je surfování, plachtění, jízda na kajaku nebo rybolov. Křišťálově čisté moře přitahuje díky korálovému útesu mnoho příznivců šnorchlování a potápění. Mezinárodní centrum vodních sportů nabízí také kurzy a výlety - například populární Seafari s katamaránem.

Ostrov Cayo Coco - jedna z pláží
Geografie: 

Místo

Pláž Varadero 23° 10' 10.3764" N, 81° 13' 16.3668" W
Location

Kuba na Facebooku