Jste zde

Domů » Pláže

Las Tunas

Las Tunas a jedna z krásných soch

Las Tunas je také nazýváno jako "Město soch", patří k provincii Victoria de las Tunas, jejíž je hlavním městem. Návštěvníky láká především mnoha svými uměleckými ateliéry, jedinečně krásnými plážemi, a také nádhernou přírodou a památkami.

Geograficky leží město na východě ostrova Kuba a žije v něm přes 140 tisíc obyvatel. V jeho staré části najdete jedinečné budovy koloniální architektury stejně jako další působivé památky.

A proč se nazývá Městem soch? Je to jednoduše proto, že zde na ploše 600 km2 stojí až 100 nádherně výrazných monumentů od mnoha kubánských umělců.

Tato unikátní umělecká díla jsou speciální výstavou, která se nachází pouze v tomto místě a tuto jedinečnou atrakci si můžete prohlédnout pod širým nebem.

A mimo jiné zde panuje pulsující život, protože je to místo setkávání kubánského národa, a také začátek cesty do krásného centra provinčního města.

Tam je ještě více neobvyklých soch a k tomu navíc kombinace moderních staveb a koloniálních budov. Ale nejen unikátní sochy nabízí Las Tunas, na radnici si můžete prohlédnout mnoho artefaktů a písemností, které vyprávějí o historii tohoto města a celé provincie.

Před vjezdem do města stojí obrovská pevnost Fuerte de la Loma. Ta byla postavena Španěly na obranu před kubánskou osvobozeneckou armádou. Dnes je tato pevnost národní kulturní památkou.

Jako návštěvníci této krásné provincie a jejího hlavního město určitě musíte ochutnat místní kuchyni. Té dominují především čerstvé ryby, které jsou připravovány s jedinečným chutným kořením.

Dokonce i nabídka pro volný čas je v této jedinečné pobřežní oblasti velmi rozmanitá, kromě procházek podél promenády si můžete přímo na některé z krásných pláží vyzkoušet různé akce a zábavu, jako je například plavba lodí, rybaření anebo potápění. Dokonce i pro rodiny s dětmi je tu připraveno mnoho volnočasových aktivit, které slibují zábavu pro celou rodinu.

Na severním pobřeží provincie, asi 70 kilometrů od jejího hlavního města, se nachází jedinečná pláž Puerto Padre, která je obklopená mnoha komfortními hotely.

Navíc tato pláž nabízí díky svým morfologickým podmínkám skvělou příležitost pro všechny milovníky ptactva, protože ptačích druhů tu žije opravdu spoustu.

Kubánská pevnost Fuerte de la Loma

Místo

Las Tunas 20° 57' 19.5948" N, 76° 57' 35.838" W
Location

Kuba na Facebooku