Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Půjčení auta

Kuba - půjčené auto

Abyste lépe poznali ostrov Kuba, můžete si tady pronajmout i auto. Tím, že budete cestovat po Kubě s vypůjčeným automobilem, zažijete současně zábavnou, příjemnou a dobrodružnou cestu, ale též budete cestovat nezávisle na organizovaných výletech. Také je užitečné, ale nikoliv nezbytné, umět alespoň pár španělských slov.

Jestliže se na Kubě rozhodnete vypůjčit si auto, můžete si zvolit při vaší cestě takové tempo, jaké vám vyhovuje, a pobýt na vybraných místech, jak dlouho budete chtít. Jakmile opustíte nějaké větší město, je provoz na silnicích velmi klidný, protože na Kubě jezdí jen málo aut a tomu odpovídá i malý provoz. Nicméně se často pohybují po okraji silnice lidé a zvířata a existuje tu i mnoho "potholes" - výmolů a výtluků. Na silnicích obvykle nenajdete žádné značení, a tak bude nutné se často ptát na cestu okolních zemědělců. Dobrá silniční mapa umožní určitě podstatně lepší orientaci a určitě neprohloupíte, když si takovouto pomůcku obstaráte již při pronajímání vozidla.

Velmi důležité je, že můžete cestovat bezpečně a pohodlně z jednoho místa na druhé. V nějakém lépe odpruženém, terénním autě se pak můžete po Kubě vypravit s lepším komfortem a lépe se budete vyhýbat dírám v silnici. Vaše cesta bude probíhat pohodlněji a nemusíte se ani obávat výletů do kopcovitého terénu, jako např. do oblasti Las Terrazas nebo Sierra Maestra. Standardní sazba za zapůjčení může být sice vyšší než za nějaký menší typ vozu, ale určitě se vyplatí zaplatit o pár euro navíc a dopřát si poněkud pohodlnější jízdu. Ovšem pokud se i přesto rozhodnete šetřit a utratit méně peněz, nic nebrání pronájmu menšího auta.

Na Kubě nejsou žádné americké společnosti, které by pronajímaly vozy, fungují tady jen místní pronajímatelé. Nějaká závada během jízdy nebo poškození auta vám ale může zkazit celou dovolenou, protože místní autopůjčovny většinou nenabízejí žádnou rychlou a účinnou pomoc.
Dobré zkušenosti jsou s renomovanou firmou zabývající se pronájmem automobilů – REX. S touto firmou, pokud se tedy vyskytnou nějaké problémy s autem, můžete v klidu pokračovat ve vaší dobrodružné výpravě.

Tato firma, zabývající se pronájmem aut, si účtuje drop-off poplatek nikoliv za ujetý kilometr, ale nízký celkový paušál. Další výhodou je, že ve městě Havana fungují její dvě, snadno dosažitelné kanceláře. Jednu objevíte na Malecónu, na přímořské promenádě, druhá kancelář – Cruceros, se nalézá v těsné blízkosti starého havanského města. Obě místa představují vhodná místa startu vašich výletů, zejména v tom případě, že podnikáte takovouto výpravu na ostrově Kuba vůbec poprvé.

Místo

Půjčovna REX, Havana 23° 0' 2.6568" N, 82° 23' 16.2816" W
Location

Kuba na Facebooku