Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Zajímavá místa

Kubánská pevnost Fortalessa de San Carlos de la Cabana
Autor: Guillaume

Ostrov Kuba určitě stojí za návštěvu, protože se může pochlubit mnoha památkami a turistickými atrakcemi. V každém případě byste neměli vynechat návštěvu a prohlídku hlavního města této země.

Havana je velmi zajímavá, procházka malebnými uličkami a kolem zčásti zchátralých budov ve vás zanechá dojem, že určitě ještě přijde její lepší čas. Jednou z nejlépe dochovaných čtvrtí, která si zachovala sama sebe, je Miramar.

Toto historické centrum Havany byste v žádném případě neměli minout. Bylo dokonce zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO a tak její zničené nebo poškozené budovy byly opraveny.

Návštěva paláce Palacio de los Capitanes je absolutní "povinností“, ale ne proto, že je zde téměř národní muzeum, ale protože při procházce po jeho vnitřním dvoře uvidíte mnoho pávů a protože se velmi podobá královskému paláci Alcazar ve španělském městě Sevilla.

Také se doporučuje návštěva věže Torrre Tavira, která je dvojčetem stejnojmenné věže ve španělském Cadizu. Pevnost Fortalessa de San Carlos de la Cabana zase doporučujeme navštívit zejména ve večerních hodinách, protože zde každý večer začíná výstřely z kanónů. Trochu podivný, ale přesto působivý, je hřbitov Cristobal Colon, téměř malé město z mramoru a žuly.

Provincie Pinar del Rio je obzvláště známá díky svému kvalitnímu tabáku. Existuje tu několik tabákových továren, které mohou turisté navštívit. V blízkosti Vinalesu se nachází Mural de Prehistoria, malovaná skalní stěna. Právě v této oblasti je také mnoho krásných pláží, které se nacházejí především v chráněných oblastech.

Trinidad je krásné město na jižním pobřeží ostrova Kuba, které už také UNESCO vyhlásilo za světové dědictví. Ve městě láká k návštěvě mnoho historických budov z koloniálního období, stejně jako umělecká galerie a kostel.

Město Santiago de Cuba nabízí také mnoho zajímavostí, jako například náměstí Plaza de Cespedes a místní katedrálu. Stejně tak má město řadu dalších impozantních budov, jmenujme třeba pevnost Castillo de San Pedro del Morro u vjezdu do zátoky, odkud budete mít nádherný výhled na Santiago. V pevnosti se také nachází námořní muzeum.

Varadero je typickou prázdninovou destinací pro turisty, kteří zde najdou mnoho pláží a hotelů. Místo je ideální pro milovníky plážových a vodních sportů. Nedaleko odsud je "umělá“ indiánská vesnice Guama, která byla postavená, i přestože ve skutečnosti na Kubě žádní Indiáni nejsou. Dnes je to spíše turistická atrakce.

Malé městečko Baracoa bylo kdysi velmi důležitou základnou Španělů. Dnes je víc zajímavější pro turisty, protože je hodně znečištěno díky těžbě niklu.

Kubánský hřbitov Cristobal Colon
Autor: NatalieMaynor
Kubánské město Trinidad
Autor: ironmanixs

Místo

Palacio de los Capitanes, Havana 23° 8' 23.5896" N, 82° 21' 0.8568" W
Location

Kuba na Facebooku