Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Provincie Cienfuegos

Provincie Cienfuegos se nachází v centrální části ostrovního státu Kuba a má stejnojmenné hlavní město. Zabírá celkovou rozlohu 4188 km², na severu a západě hraničí s provinciemi Villa Clara a Sancti Spíritus, na jihu s Karibským mořem a na východě s provincií Matanzas.

Celá provincie je rozdělená do 8 municipií - Abreus, Aguada de Pasajeros, Cienfuegos, Cruces, Cumanayagua, Lajas, Palmira a Rodas - která mají zároveň stejnojmenná hlavní správní sídla.

Ekonomicky zde jednoznačně převažuje pěstování a prodej cukru a cukrové třtiny. Cukr a cukrová třtina jsou totiž v celé provincii Cienfuegos již po mnoho desetiletí důležitou komoditou. Od sázení přes sklizeň, až po výrobu a vývoz různých produktů cukrovarnictví.

Provincie se také může pochlubit vůbec největším exportním přístavem v celé kubánské zemi. Kromě toho získává tento kraj peníze i rybařením a lovem krabů. Cestovní ruch je dalším důležitým ekonomickým prvkem celého zdejšího regionu.

Přímo vynikající podmínky zde najdou milovníci potápění, kteří se tu mohou naplno věnovat svému koníčku. Nádherný podmořský svět tady lze poznávat během ponorů do průzračné mořské vody.

Na některých místech můžete vidět až na samé dno, tak čistá je zde voda. Různorodý a pestrý podmořský život činí z potápění na těchto místech skutečně nezapomenutelný zážitek.

K provincii Cienfuegos dále neodmyslitelně patří i tamější různorodá krajina. Krásné pláže a vhodně umístěné promenády u přístavu, podobně jako města, vám připraví opravdu romantickou a rozmanitou dovolenou. V současné době sem míří mnoho turistů z celého světa, aby tu strávili karibskou dovolenou zvláštního druhu.

V posledních letech tady vyrostly hotelové řetězce doslova "ze země" a cestovní ruch se stal jedním z nejdůležitějších zdrojů příjmů celé provincie. Mnozí místní obyvatelé tak dnes pracují v sektoru služeb, který se vysloveně orientuje na cestovní ruch nebo vůbec na oblast turistiky.

I z ostatních kubánských provincií sem neustále přijíždějí noví pracovníci. Z ekonomického hlediska lze tedy jen a jen potvrdit, že turisté dnes již představují skutečně hlavní zdroj peněz pro celou oblast.

Místní lidé sice neoplývají kvalitním vzděláním, za to se ale o nich říká, že jsou velmi pracovití, a že nikdy neztratili svůj přátelský postoj k ostatním lidem.

Zvláštním zážitkem je bezpochyby návštěva místních typických restaurací. Můžete tady ochutnat regionální jídla, který se převážně skládají z ryb a mořských plodů. Pokrmy jsou notně ochucené různým kořením a obsahují i velmi chutné přílohy, což zaručuje skutečně velmi intenzivní chuťový zážitek.

Místo

Město Cienfuegos 22° 8' 56.9472" N, 80° 26' 43.3716" W
Location

Kuba na Facebooku